1.27.2009

Det grona kortet!

Sen juni 2006 har jag haft mitt grona kort..."Green Card"! Borjade ansoka i mitten av 2001, sa det tog alltsa 5 ar innan jag fick det. Varfor tog det san tid??
Jodu....
Jag gick pa 2 intervjuer, 2 omgangar av fingeravtryck o foton....ett antal besok pa USCIS (som de kallar sig nu) kontor pa Manhattan....ett "underbart" stalle dar man verkligen kanner sig omhandertagen o uppskattad....kan ni antyda min cyniska ton???
Forsta intervjun var som ett skamt, damen som intervjuade oss halvsov....kandes det som. Fick nagra fragor hit o dit, pga att jag inte hade skickat in papperna i tid sa fick jag ansoka igen...samma papper....samma sak. Blev hemskickade med orden "We'll be in touch". Tjoho!
Fick mitt arbetstillstand o ansokte om resetillstand...vilket jag fick efter ett antal timmars vantande pa det underbara kontoret!!!
Under den tiden flyttade vi fran the Bronx till Staten Island, lamnade in adressandring.....o trodde att allt var fine and dandy!
Kom hem fran att ha firat jul i Sverige, gick igenom en hog med post som vi hade hamtat pa var gamla adress.......hittade 3 brev till mig o min man fran USCIS!!!
Vi hade blivit kallade pa en 2a intervju, eftersom vi inte hade fatt det brevet...deras fel... sa stod det i de andra breven att de var pa vag att deportera mig!!!!!

Nar jag rosenrasande anlande till kontoret pa Manhattan o fick tag pa nan att prata med fick jag hora att det var mitt fel.......o att de inte har min nya adress i deras datorer o att jag skulle ha kommit till kontoret o andrat min adress istallet for att ha skickat in det. Tur for mig att jag HADE skickat in det....hade da bevis pa nar o hur jag hade skickat in det. Men aven med det beviset sa vill de inte ge sig. De ansag inte att mina papper var bevis nog (............)..o den enda losning de sag var att jag skulle borja om min ansokan......
But I didn't back down, efter att ha gatt igenom mina papper o sagt det jag ville ha sagt...en 53e gang sa sager manskan jag pratar med "OH"......hon hade namligen borjat plinka omkring pa sin data!! O sen fragar hon mig "Is this your adress...bla bla bla...Staten Island"?
Yes...yes yes yes!!
Det kandes skont....att satta dit dom...pa nat satt iallafall!
Fick en ny tid for var 2a intervju....
Intervjun gick bra.....tyckte vi!
Blev hemskickade...fick ett brev hemskickat dar de skrev att de vill ha ett kortfattat brev av min man dar han skulle beskriva hur det skulle vara for honom om jag skulle bli deporterad!!!!

Vid det har laget hade det blivit ganska skrattretande hela situationen....kunde inte gora nat annat! Brevet blev skrivet, skickade aven med nagra brev fran nagra vanner som ar politiker o Federal Agents.....couldn't hurt could it???
Annu mer vantan....den sommaren akte vi hem till Sverige.....pa vag in i landet igen blev jag som vanligt tagen bakom kulisserna ( Emma.....) sa de kan kolla mina papper o resetillstand! Dar far vi reda pa att jag har fatt mitt green card.......
Val hemma sa gar vi igenom var post........o dar ligger ett valkoms brev fran USCIS med mitt green card!!!!!!!!!Phewwwwwwwwwwww!

Det var en "kortfattning"den upplevelsen.......

4 comments:

Anonymous said...

Papper i tullen!!!! Saknar du inte o tagen....bakom kulisserna???;)

Anonymous said...

Ah... Jamen det e ju HEEEEELT NORMALT att de kollar dig extra, gumsan. Vi vet ju ALLA att du EGENTLIGEN är en undercover super-mega-ultra farlig taliban-terrorist på vift, och att ditt mål i livet är att bomba skiten ur allt och alla för helt sanslösa orsaker.
Men ta det luuuuuuugnt : din hemlighet är heeeelt säker med mig. Wink-wink ;-)

Caroline said...

Namen.......nu avslojade du ju allt Johanna!!...

Anonymous said...

Oups .... I did it again! ;-)